Oväntat stor efterfrågan

Processorbrist drabbar Xiaomi Mi 6

Mi 6. Poppis värre, men också en bristvara.

Det dröjde inte länge innan den pinfärska telefonmodellen Mi 6 hade sålt slut i hemlandet Kina. Och nya enheter kan dröja, då mycket nu tyder på att det råder komponentbrist.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har lagt beslag på lejonparten av de Snapdragon 835-processorer som finns, i och med lanseringen av sina nya flaggskeppsenheter Galaxy S8 och S8 Plus. Att andra enheter med samma chipp under skalet skulle få problem var därmed egentligen väntat. Och nu tycks Xiaomi få lida av att man valt Snapdragon 835 som hjärta i sin nya telefon Mi 6. Det råder nämligen brist på processortypen, och det i kombination med ett enormt intresse för Mi 6 har gjort att telefonen nu är helt slutsåld. 

Gäller även höljet

Men det är inte enbart processorbristen som bidrar till bristen på Mi 6-enheter. Även det spelciella keramikhölje som går att få med vissa varianter av telefonen har visat sig vara oerhört populärt, och att få fram nya keramiska höljen har visat sig vara svårare än väntat. Prognosen är enligt flera bedömare att bristen på Mi 6-enheter därmed lär hålla i sig ett bra tag till. 

Källa