Annons

Utpekas som en Wear OS-frälsare

Qualcomms nya smartwatch-chipp tycks presenteras den 10 september

Att Qualcomm har ett nytt chipp ämnat för smartwatch-enheter på gång är känt sedan långt tillbaka. Och nu tycks man äntligen ha kommit med ett presentationsdatum. Den 10 september får vi – åtminstone med 99 procents säkerhet – veta mer.

Publicerad Uppdaterad

Man behöver knappast vara någon polisutredare för att räkna ut vad det handlar om när Qualcomm nu skickat ut en teaser för ett lanseringsevent med texten ”It's time” och en bild på en klocka som visar ”9.10” samt har en väderindikation för San Francisco i displayen. Vi är åtminstone 99 procent säkra på att det är den amerikanska chippjättens nya smartwatch-chipp som kommer att presenteras den 10 september, en hett efterlängtad komponent som verkligen behövs om framför allt Wear OS-baserade smartwatch-enheter ska kunna ta upp kampen med Apple Watch. Gamla Snapdragon Wear 2100 har nu två och ett halvt år på nacken och ett prestandalyft vore definitvt på sin plats. Även om väldigt lite är känt om det nya chippet så ska det enligt tidigare uppgifter direkt från Qualcomm i alla fall bjuda på kraftigt förbättrad batteritid. Qualcomm själva har uppgivit att chippet är ”designat från grunden för en kompromisslös smartwatch-upplevelse”. Jo, jo. 

Inga enheter på IFA

Tajmingen av lanseringseventet kan dock anses vara lite av en besvikelse, eftersom tillkännagivandet kommer först efter IFA-mässan i Berlin. Några smartwatch-enheter med det nya chippet lär således knappast visas upp i samband med den stora konsumentelektronikmässan i Tyskland. Förhoppningsvis lär Qualcomm åtminstone bjuda på lite information om vilka enheter som är rustade med det nya chippet i samband med eventet. Det har cirkulerat rykten om att Google skulle ha ett antal smartwatch-enheter på gång under sitt varumärke Pixel, och det är förstås inte uteslutet att de är rustade med det nya chippet. I så fall lär vi sannolikt få veta mer om den saken när Google kör sitt Pixel-event i oktober. Som vi tidigare rapporterat visade Fossil så sent som den här veckan upp nya smartklockor, men de baseras på det gamla chippet.

Källa