Möjligen bara en modell nästa år

Räkna inte med någon Oneplus 6T

Många Oneplus 5-ägare har uttryckt frustration kring att en nya och förbättrad T-version även i år släpptes bara månader efter ursprungsversionen. Och farhågor kring huruvida konsumenterna vågar satsa på Oneplus 6 har sedan dess luftats rejält. Men det är långt ifrån säkert att det blir någon Oneplus 6T nästa år.

Publicerad Uppdaterad

Det finns förstås hur många tänkbara anledningar som helst bakom uttalandet från Oneplus-grundaren Carl Pei, när han i samband med en så kallad ”Ask me anything”-session nu hävdat att det inte är säkert att det blir någon Oneplus 6T nästa år. Det hela kommer nämligen i kölvattnet av att flera techexperter ifrågasatt T-versionerna av företagets telefoner, då de riskerar att skrämma bort folk från att skaffa den första versionen av telefonen för året. Om en bättre och mer modern telefon dyker upp bara några månader senare vill ju alla förstås vänta in den. Men det kan självfallet också vara så enkelt att man ännu inte bestämt sig. 

Ingen vet

Carl Pei utesluter inte heller att man lanserar en T-version även 2018. ”Vi kommer att tillverka en andra T-enhet om det dyker upp tillräckligt med ny teknologi som är användbar. I nuläget har vi fortfarande inte bestämt hur vi ska göra med en T-enhet nästa år” skrev Pei. Med andra ord vet varken Oneplus eller företagets kunder huruvida en ny version av telefonen dyker upp senare. Varken 3T eller 5T var planerade under produktionen av Oneplus 3 och Oneplus 5. Huruvida strategin med att vänta och se innebär bu eller bä för Oneplus återstår nu att se. 

Källa