Uppmätt minskning

Rapporter om batteriproblem med Ios 11

Det förekommer rapporter om att Ios 11 har lett till betydligt kortare batteritid för vissa användare och ett säkerhetsföretag anser sig till och med ha statistiskt bevis för det.

Publicerad Uppdaterad

När vi testade Iphone 8 Plus fick vi så underligt resultat i batteritester att vi misstänkte att något inte stod rätt till med batteriåtgången, och nu visar det sig att vi är långtifrån ensamma om det, och att det kan vara Ios 11 som är boven.

En del batterikonstigheter är att vänta vid en systemuppgradering. Batteriindikationen kan behöva omkalibreras och kan tala om att batteriet är slut fast det inte är det, och det pågår en del indexering i bakgrunden. Men dessa problem borde vara avklarade efter ett par laddningscykler. Enligt säkerhetsföretaget Wandera pågår de längre än så.

Företaget säger sig ha gjort en undersökning under en tredagarsperiod, med 50 000 Ios-användare med vad man kallar medeltungt till tungt användarmönster. Man kom fram till att de användare som körde Ios 10 klarade sig från fulladdat till urladdat i genomsnitt 240 minuter, medan de som hade Ios 11 klarade sig endast 96 minuter.

Nu låter de här siffrorna rätt extrema i våra öron. Vilken medeltung användning av mobilen tämmer batteriet på 96 minuter? Non stop Pokemon Go? Men det intressanta är knappast de faktiska siffrorna utan den stora och tydliga skillnaden man uppmätt mellan Ios 10-användarna och Ios 11-användarna.

Företaget redovisar inte om man skiljt ut olika Iphonemodeller i undersökningen. Bland Ios 10-användarna finns det ju inga med Iphone 8, medan de kan utgöra en större del av Ios 11-användarna, vilket gör att resultatet även kan bero på batteritiden i de nya telefonmodellerna, men det troligaste är ändå att det finns något slags bugg i Ios 11 som påverkar batteritiden, ibland dramatiskt.

Källa