Första barnsjukdomarna

Rapporter om pekskärms-problem med både Galaxy S9 och S9+

Alla nya telefoner kommer med barnsjukdomar. Och nu kommer de första uppgifterna om problem med Samsungs nya flaggskeppsenheter Galaxy S9 och S9+. Detta i form av användarrapporter om att skärmarna ibland inte tycks registrera beröring.

Publicerad Uppdaterad

Vittnesmålen om problemen förekommer dels på Reddit, dels på Samsungs egna supportforum. Det handlar om ”döda zoner” på skärmarna, där beröringen inte tycks registreras. Vissa användare har lyckats råda bot på problemen genom att antingen fabriksåterställa sina telefoner eller genom att ställa upp känsligheten. Men många har inte fått bukt med problemen, utan har tvingats få sina enheter utbytta. Några uppgifter om krånglande utbytesenheter förekommer dock inte, så möjligen handlar det om en begränsad upplaga telefoner som har något slags fabrikationsfel. 

Samsung granskar saken

Samsung är medvetna om problemen och säger att man tittar närmare på saken. Enligt Samsung tycks det än så länge handla om ett tämligen begränsat antal enheter, snarare än något omfattande problem och man vädjar nu till alla som upplevt liknande problem att genast höra av sig direkt till Samsung. 

Källa