Som Imessage men till Android

RCS börjar dyka upp i Sverige – nästa generations SMS

Google verkar ha påbörjat lanseringen av en utökad meddelandetjänst.

Publicerad Uppdaterad

Mycket tyder på att Google har börjar påbörjat den svenska lanseringen av det som kallas RCS eller Rich Communication Services, vilket kan beskrivas som en modernare och mer kraftfull version av sms. En slags motsvarighet till Apples Imessage. Google själva har inte sagt något om en svensk lansering, men har redan lanserat i länder som Polen, Portugal och Italien.

Eftersom varken Google eller några svenska operatörer har sagt något om en RCS-lansering är det fortfarande inte känt om det är en pågående utrullning av tjänsten som pågår och i så fall i vilken omfattning och vilka som kommer att få tillgång till den.

Du kan testa om du har tillgång till det som Google kallar för ”chattfunktioner från Google” genom att starta Googles meddelande-app Messages. Om du har tillgång till tjänsten dyker det upp en ruta där du behöver godkänna ett uppdaterat användaravtal. Det går även att testa manuellt genom att i Messages-appen trycka på de tre punkterna uppe i högra hörnet och välja Inställningar/Chattfunktioner.

Google har även en svensk informationssida om chattfunktionen.

Källa