Ny speltelefon

Redmi avslöjar sin första speltelefon

Redmi, ett undervarumärke till Xiaomi, har bestämt sig för att ge sig in i speltelefonmatchen och det verkar bli med en modell ur deras K40-serie. De har avslöjat att lanseringen inte är långt borta.

Publicerad Uppdaterad

Via den kinesiska sociala medier-tjänsten Weibo har Redmi, Xiamois dottervarumärke, hintat om lanseringen av deras första dedikerade speltelefon. Den kommer att vara en del av deras K40-serie och vad vi förstått kommer den att kallas K40 Gaming Edition. Den ska alltså tampas med framförallt Lenovo Legion Phone Duel 2 och Asus ROG Phone 5.

Telefonen ser ut att ha en knapp för att slå av och på spelläget och när detta är på så lyser ett par led-bågar upp kring kameraklustret (som för övrigt har tre kameror). Den har också sidoknappar för spelkontroll likt andra spelmobiler. 

Tidigare rykten har nämnt att den kommer att ha Mediateks Dimension 1200 chipset och en Amoled-skärm från Samsung, möjligen med 144Hz uppdateringsfrekvens. Den sägs också få ett batteri med 5000 mAh-batteri och stödja samma 67 W- laddning som Xiamos toppmodeller. 

Prismässigt sägs det att den kommer att hamna runt 1999 yuan när den lanseras i Kina. Det motsvarar ungefär 2500 kronor, vilket gör den billigare än de flesta andra dedikerade speltelefoner. Det har dock inte sagts något om en lansering utanför Kina i det här läget. 

Källa