https://www.mobil.se/nyheter/rej-lt-lyft-f-r-apple-tv
563990
Nyheter
HDR, 4K och ny app

Rejält lyft för Apple TV

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Apple%20TV%204k.png?itok=s683zcih', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Apple%20TV%204k.png?itok=32TPt7rE', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Apple%20TV%204k.png', w: 882, h: 600, title: ' ' },]
Apple TV har kommit i en ny version, men viktigare för svenskar är kanske att Apple TV-appen nu finns i Sverige.

Att Apple TV-appen nu finns i Sverige innebär att Apple TV går från att främst vara ett sätt att projicera innehåll från mobil eller surfplatta på TV, till att bli en smart TV-lösning på riktigt. Apple räknade specifikt upp Svt som en av sina nya samarbetspartners för appen, men även Cmore och Viaplay ska finnas med.

I appen ska du mötas av en huvudmeny där du hittar våde vanliga TV-kanaler, andra streamingtjänster och särskilt innehåll som till exempel livesända sportabonnemang och nyheter. Du kan även hyra eller köpa filmer från Itunes i appen. Med appen kan du ta del av innehållet både på en Ios-enhet och på teven. Appen kan röststyras med Siri så att du till exempel kan hitta innehåll i oliak genrer elelr filmer med en specifik skådespelare eller regisör oavsett från vilken tjänst de levereras.

Men den nya hårdvaran var Apple TV 4k. Som namnet antyder klarar den av att spela upp innehåll i 4K-upplösning, men även med HDR (High Dynamic Range, det vill säga större färgrymd) enligt både HDR 10 och Dolby Vision-standarderna. Man har i förväg sett till att ha avtal med streamingtjänster som Amazon Prime och Netflix samt alla större innehållsleverantörer så att man inte ska vara beroende av om tjänsteleverantörerna slagit på 4K och HDR till just den prylen.

Om du sedan tidigare har köpt en film i Itunes i HD kommer du utan extra kostnad automatiskt att få den uppgraderad om innehållet finns i 4K/HDR.

Apple TV 4K börjar säljas den 22 september och kostar 2000 kronor.

Ämnen