https://www.mobil.se/nyheter/renoverad-note-7-f-r-mindre-batteri-och-l-gre-pris
563295
Nyheter
Återvinning

Renoverad Note 7 får mindre batteri och lägre pris

Renoverade Note 7-enheter är snart på gång i Sydkorea.
Du trodde kanske att vi hade sett det sista av Samsungs skandal-mobil Galaxy Note 7. Men i juni gör telefonen comeback på hemmaplan, om än i renoverad form.

Efter fiaskot med Samsungs phablet Galaxy Note 7 – som hade en benägenhet att explodera och brinna och fick återkallas – har det har snackats om renoverade Note 7-enheter hit och dit i omgångar. Först var det klart. Sedan dementerade Samsung uppgifterna. Sedan kom nya uppgifter om att man trots allt tänkte sälja renoverade enheter. Därefter var det återigen osäkert. Den som inte orkat hänga med i svängarna är förlåten. Men det senaste budet är hur som helst att det nu blir av. Och det är enligt ET News enbart i Sydkorea som de renoverade Note 7-enheterna kommer att säljas. 

Får mindre batteri…

Att renovera Note 7-enheterna är förstås smart av Samsung, inte minst då man annars skulle låta enorma mängder komponenter gå till spillo. Det vore dessutom oförsvarligt ur miljösynpunkt. Nu kan man åtminstone låta hårdvaran göra nytta och samtidigt minimera de ekonomiska förlusterna. Samtliga renoverade enheter kommer att få ett avsevärt mindre batteri. Inte så konstigt, med tanke på att det överdimensionerade batteriet var boven i explosionsdramat. Exakt hur mycket lägre batterikapacitet det handlar om är oklart, men många bedömare tror att det handlar om en sänkning från de ursprungliga 3 500 till 3 000 mAh.

…och ett lägre pris

Man kan självfallet inte ta lika mycket betalt för de nya Note 7-enheterna, och de motsvarande 7 700 kronor som originalmodellen betingade i koreanska butiker kommer förstås inte på tal. Prissäkningen sägs landa på runt motsvarande 2 200 kronor, vilket alltså innebär att den renoverade varianten kommer att kosta 5 500 kronor. Men många experter ifrågasätter nu huruvida någon kommer att vilja köpa ett exemplar ändå. Dels har Samsung nyligen släppt sin Galaxy S8, som många tidigare Note 7-ägare sannolikt valt att köpa istället. Dels sägs Note 8 vara på gång redan till hösten.