3D-modeller jämförs

Rykte: Galaxy Note 5 ska släppas i augusti

Bilden är tagen från @Onleaks och jämför renderingar av Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S6 och S6 edge+.

Renderingar jämför de kommande modellerna och nya uppgifter menar att både Galaxy Note 5 och Galaxy S6 edge+ släpps en vecka efter lansering.

Publicerad Uppdaterad

Förra veckan rapporterade vi att Galaxy Note 5 kan släppas i augusti. Det är en månad tidigare än den tidigare förväntade lanseringen under IFA 2015 i september. Nu bekräftar fler anonyma källor till Sammobile att telefonen inte bara ska lanseras den 12 augusti, utan även att den ska släppas den 21 augusti. Både lansering och släpp ska dessutom ske tillsammans med den väntade Galaxy S6 Edge Plus, som man ska släppa med namnet Galaxy S6 edge+.

Än så länge har det gått rykten om en uthoppande penna och att vi ska kunna skriva på pdf-filer. Andra rapporter talade också om en 4k-skärm men senare rapporter menar att det istället blir en skärm med QHD i upplösning. Varken design eller hårdvara har bekräftats av offentliga källor, förutom möjligtvis genom skalen som började dyka upp till försäljning på internet.

Samtidigt har även twitterkontot @Onleaks läckt flera bilder jämförandes renderingar som påstås vara av Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 edge+ och Galaxy Note 5. Bilden nedan är den där du lättast ser skillnaderna i storlek mellan renderingarna.

Anledningen till att Samsung ska gå den här vägen sägs vara att man vill undvika en frontalkrock med Apple. Konkurrenten förväntas också lansera sina höstmodeller då, nämligen Iphone 6S och Iphone 6S Plus. Det är ingen liten konkurrent man går upp emot, något man märkte under första kvartalet i år då Apple tog hem hela 44 procent av phablet-marknaden i USA.