4,5 meter trådlöst

Rykte: Iphone 8 får nyskapande laddning

Om ryktet stämmer kommer du kunna ladda nästa Iphone helt trådlöst.

Publicerad Uppdaterad

Redan på förhand pratades det om att Iphone 7 skulle bli en mindre uppdatering och att Apple, av olika anledningar, sparar det tunga artilleriet till nästa års Iphone-modell. Nästa års Iphone sägs hoppa över S-namnet och gå direkt på siffran åtta, begåvas med en ny design ( glas på fram- och baksida inramat av metall) och får en Oled-skärm som tar upp betydligt större del av framsidan eftersom Apple sägs hoppa över den klassiska hemknappen.

Nu kommer fler rykten om nästa års Iphone-modell. Apple sägs nämligen jobba nära företaget Energous för att använda deras laddningsteknik i nästa Iphone. Energous senaste kvartalsrapport styrker ytterligare det ryktet.

Tekniken Energous jobbar med handlar om trådlös laddning, men inte av den typen vi känner till i dagsläget. Istället för att behöva läggas på en laddplatta för att ladda klarar nämligen Energous teknik av betydligt längre avstånd för laddning, upp till 4,5 meter för att vara exakt. I teorin skulle det i så fall räcka med att du befinner dig i samma rum som laddaren för att telefonen ska få påfyllning.

Medan det givetvis låter väldigt spännande handlar det som sagt om ett rykte i dagsläget och vilka av alla rykten som faktiskt materialiseras i en framtida Iphone lär vi ha definitiva svar på först framåt lanseringen nästa år.