Finns många rimliga skäl

Rykte: Nästa Galaxy-flaggskepp kan få namnet Galaxy S20

Vi kommer inte att behöva vänta till 2029 innan vi får se Galaxy S20. Enligt färska men obekräftade uppgifter så dyker den nämligen upp redan i februari.

Publicerad Uppdaterad

Det här med namngivningen av topptelefoner tycks vara under ständig omprövning på marknadsavdelningarna hos de stora telefontillverkarna. Få – om ens någon tillverkare – har varit konsekvent över någon längre tid när det gällt den biten. Och Samsung tycks vara på väg att ta ett rejält skutt med sin Galaxy S-serie. Ja, åtminstone om man får tro den ofta korrekt informerade techläckaren Ice Universe som dels hävdar att namnet S11 inte kommer att vara aktuellt nästa år, och nu följt upp det med en tweet med budskapet ”Nästa år är 2020, och 20 är en ny början”. Galaxy S20, alltså? Inte omöjligt alls. Faktum är att det finns flera goda skäl till en dylik förändring. 

Dels så är det förstås smidigt att matcha namnet på telefonmodellen med modellåret, då det gör det enklare för konsumenterna att hålla koll på när olika modeller släpptes. En annan och kanske något fånig fördel är att man placerar sig högre än Iphone, något som dock kan ha en viss subtil effekt på konsumenterna. Samsung har även tidigare valt att hoppa över nummer. Man gick för några år sedan till exempel direkt på Galaxy Note 7 istället för att lansera en Note 6, då man ville skapa lite ordning och reda bland flaggskeppsserierna. Som alltid när det handlar om rykten ska man förstås inte förlita sig alltför mycket på att de stämmer. Om det blir en Galaxy S11 eller en S20 får vi förmodligen veta helt säkert först den 18 februari. 

Källa