Budgetmodell

Rykte: Samsung Galaxy S21 FE kan bli exklusiv för bara Europa

Den populära föregångaren S20 FE.

De senaste ryktena pekar mot att Samsungs Galaxy S21 FE kommer att lanseras i början av nästa år men enbart i Europa.

Publicerad Uppdaterad

Turerna kring Samsungs, antagligen, kommande Galaxy S21 FE har varit många. Det har pendlat mellan att den inte skulle komma alls för att komponentbristen gjorde att den tog delar från modeller som var viktigare, till att den skulle ha lanserats i augusti. Enligt de senaste viskningarna på nätet ska den lanseras vid en separat lansering i samband med CES (det finns också rykten som säger att den ska lanseras på CES). CES-mässan går nästa år den 5-8 januari och genomförs både digitalt och fysiskt på plats i Las Vegas. Man kan flika in att en exklusiv lansering för bara Europa talar emot uppgifterna om att telefonen ska lanseras på ett evenemang i USA. 

Vad gäller telefonen i sig så sägs den komma med ett Snapdragon 888, 6,4 tum stor skärm som har 120Hz uppdateringsfrekvens, 8GB RAM och 256 GB lagring. Det senaste kring lanseringen av denna är att den endast kommer till den europeiska marknaden. Detta för att Samsung ska kunna hålla nere antalet enheter. 

Riskerna är att en billig S21 FE skulle kannibalisera på både Samsungs A-modeller men även undergräva marknadsföring och försäljning av deras kommande flaggskeppsserie Galaxy S22. För konsumenten är det så klart bra om det dyker upp en modell som har i stort sett samma prestanda som fjolårets toppmodell men till ett lägre pris. Det är ju inte så att fjolårets teknik blivit sämre bara för att det kommit en uppgradering till årets modell. Det har till exempel lanseringen av Galaxy S20 FE visat då den blev populär. Men för Samsung är det så klart kanske inte någon höjdare om minskad försäljnign av de verkliga flaggskepen blir en följd.

Källa