https://www.mobil.se/nyheter/rykte-samsung-utvecklar-budgetvariant-av-galaxy-fold
568638
Nyheter
falskt
Billiga vikbara

Rykte: Samsung utvecklar budgetvariant av Galaxy Fold

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/04_galaxy_fold_productimage_martiangreen_silverhinge_front115.png?itok=-By8hFru', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/04_galaxy_fold_productimage_martiangreen_silverhinge_front115.png?itok=MhlozTH8', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/04_galaxy_fold_productimage_martiangreen_silverhinge_front115.png', w: 2000, h: 1190, title: ' ' },]
Enligt rykten på Twitter så ska Samsung ha satt klorna i ett projekt som ska mynna ut i en billigare vikbar smartphone.

Tech-tipsaren Max Weinbach har twittrat om några rykten som gäller kommande vikbara smartphones från Samsung. Det har ju redan ryktats en del om Samsung Galaxy Fold 2, men det är inte den telefonen dessa rykten gäller. Nej, istället är det en billigare variant kallad Galaxy Fold E eller Lite. Det finns inte speciellt mycket mer att säga om den ur ett specifikationsperspektiv. Men det kan helt klart vara en väg som Samsung väljer för att få till en modell som säljer i lite större volymer. 

h

Hittills har Samsungs vikbara telefoner haft en ganska väl tilltagen prislapp. Det här innebär att volymerna inte blir så stora. Vill de dessutom att vikbara telefoner ska normaliseras och inte ses som något udda är en det en god idé att ta fram en billigare modell. Däremot så verkar det som om priset fortfarande kommer att hamna förhållandevis högt. Weinbach pratar som summor strax över 1000 dollar, vilket alltså handlar om dryga 10 000 kronor. Visserligen betydligt billigare än nuvarande vikbara, men frågan är om det är billigt nog, särskilt på mer priskänsliga marknader än den svenska.