Apple-påtryckningarna stämde?

Rykte: Spotify slutar med gratistjänsten

Windows Phone har begåvats med en ny version av Spotify.

Ett rykte säger att Spotify inom kort kommer att sluta med sin gratistjänst.

Publicerad Uppdaterad

Ett rykte som gått i branschen ett tag är att Apple förhandlar med skivbolag om att göra påtryckningar mot Spotify för att deras gratistjänst ska försvinna. Detta för att Apples kommande Apple Music inte kommer att ha någon gratistjänst att konkurrera med. 

Enligt en rapport från Digital Music Times verkar det som attryktena stämmer och att Apple lyckats. Enligt dem kommer Spotify inom kort att ändra på den reklamfinansierade gratismodellen de har.

Den nya varianten skulle istället bli en tre månader lång provperiod innan användaren måste börja betala för sig. Källan säger att Spotify själva ska vara emot idén, men att påtryckningar från skivbolagen tvingar dem till förändring. Att Apple specifikt skulle ha något att göra med detta behöver däremot inte vara hela sanningen, då Spotifys gratismodell varit föremål för en hel del kritik och sura miner från bolagen tidigare.

Hur det blir med gratisätandet hos Spotify återstår att se, men det verkar som att det strömmade musikkriget trappas upp. Vi räknar med att få veta mer detaljer kring Apples musiktjänst under bolagets utvecklarkonferens WWDC i San Francisco 8 juni då även Ios 9 troligen får se dagens ljus.