Och så kan kameran funka

Så ser Galaxy Note 8 ut

Samtidigt som en av branschens flitigaste läckare lagt ut en pressbild på Galaxy Note 8 hintar Samsung själva om kamerans egenskaper.

Publicerad Uppdaterad

Om tre veckor har Samsung en lansering, och alla vet att det är Galaxy Note 8 som ska visas upp. Inget konstigt att det läcks friskt om telefonen alltså, och @evleaks, en av branschens flitigaste läckare, har twittrat ut vad som ser ut som en officiell pressbild på telefonen och dess penna, ut alla vinklar.

Som väntat påminner designen om Galaxy S8, med rundade sidor och en skärm som täcker nästan hela framsidan. Skärmen sägs vara 6,3 tum stor, knappt märkbart större än på Galaxy S8 Plus. En penna finns förstås, och den ser ut att vara identisk med pennan till Note 7. I övrigt ska specifikationerna i stort sett vara identiska med Galaxy S8, förutom att arbetsminnet sägs vara på 6 gigabyte i stället för 4.

Och så kamerorna då. Note 8 ser ju ut att ha dubbla kameror på baksidan till skillnad från S8. Och Samsung själva har nu hintat om vad vi kan vänta oss av kameran. Det är Samsungs elektronikavdelning som har visat upp en lista med funktioner för en kameramodul som är misstänkt lik den vi kan vänta oss i Note 8.

Av den kan vi dra slutsatserna att den extra kameralinsen är ett zoomobjektiv med tre gångers zoom, men enligt Samsung ska de dubbla linserna även kunna användas för att skapa artificiell oskärpa, och för att ta bättre bilder i svåra ljusförhållanden. Kameran ser med andra ord ut att bli ett av de verkliga dragplåstren för Note 8.

Källa