Efter användarlarm

S10-uppdatering dras in efter problem med krascher

Samsung släppte bara häromdagen en uppdatering för Galaxy S10 med en rad nya funktioner, men väljer nu att dra in den. Detta då flera användare uppgivit att deras enheter kraschar efter uppdateringen.

Publicerad Uppdaterad

Med undantag för Windows 10 så brukar uppdateringar generellt sett innebära mer stabilitet och färre buggar. Men när det handlar om den senaste uppdateringen av Samsungs Galaxy S10-telefoner så tycks det omvända förhållnadet råda. Samsung har nu dragit in uppdateringen efter att flera användare vittnat om att deras telefoner kraschat och att appar låser sig utan någon tillsynes uppenbar anledning efter uppdateringen. Telefonerna måste startas om för att fungera normalt igen, och i vissa fall har man även fått problem med att fingeravtryckssensorn blivit långsam. 

Omfattningen oklar

Hur många användare som drabbats av problemen är i nuläget oklart och det finns inte heller någon lösning på problemet så här långt. Inte ens en fabriksåterställning tycks hjälpa. För att göra det hela ännu mer förvirrande så förekommer också flera rapporter från användare som hävdar att deras telefoner fungerar alldeles utmärkt, och det går inte att hitta någon gemensam nämnare bland de som upplever problemen. Nu återstår det att se när Samsung rullar ut uppdateringen på nytt. 

Källa