Nya uppgifter

Så blir Galaxy S5 Active & Zoom

Samsung förbereder syskon till den nyligen släppta toppmodellen Galaxy S5.

Publicerad Uppdaterad

Förra året fick vi se en mängd varianter på Galaxy S4 från Samsung, där S4+, Active, Zoom och Mini utgjorde några av dem. Liknande varianter av Galaxy S5 (en telefon vi nyligen testade) har det ryktats om en längre tid nu och nyss dök det upp information om två av dem.

Samsung Galaxy S5 Zoom har dykt upp hos amerikanska FCC, vilket gör det i stort sett officiell redan nu. Tidigare rykten gör gällande att det rör sig om en telefon med 4,8 tumsdisplay i 720p-upplösning och en sexkärnig processor signerad Samsung själva. Kameran ska vara begåvad med 10x optiskt zoom i kombination med en sensor på 20 megapixel. Räkna med att Samsung offentliggör luren inom kort, då vi även kommer få reda på om vi får se luren här i Sverige eller ej.

Galaxy S5 Active är däremot lite mer av ett frågetecken. Fjolårets modell adderade fysiska knappar och vattentäthet, medan årets S5 redan har just vattentätheten med från start. Antagligen kan vi räkna med fysiska knappar vid vardera sida av hemknappen även denna gång, men frågan är om det blir en bantad variant av själva telefonen eller om Samsung gör något ytterligare med tåligheten?

Enligt Evleaks handlar det mestadels om mjukvara som skiljer S5 mot S5 Active, där den kände läckaren menar att telefonen kommer att levereras med så mycket som 277 förinstallerade appar. Det låter ganska underligt, för även om Samsung brukar vara lite för bra på att fylla ut det inbyggda minnet med sitt eget Androidskal och företagets egna appar brukar de inte vara kända för att slänga på allt för mycket övrigt bloatware.