Kodnamn M8

Så blir namnet på HTC:s nya toppmodell

Den ständige läckan Evleaks säger sig även veta vilka färger den ska ha.

Publicerad Uppdaterad

Vi har spekulerat en del här på redaktionen vad HTC hade tänkt döpa sin nya mobiltelefon, med kodnamnet M8, till när den lanseras i slutet av mars. Det är ju svårt att bygga vidare på namnet HTC One när man redan använt One X. HTC Two låter ju inget vidare. Vi har skämtat om att med tanke på att förrförra årets toppmodell hette HTC One X, och förra årets HTC One kommer årets att heta bara HTC.

Nu när den vanligtvis tillförlitliga serieläckaren Evleaks har twittrat ut vad som sägs bli namnet på telefonen tycker vi nog ändå att vårt förslag var bättre. Enligt Evleaks ska telefonen kallas The All New One.

Det ekar förstås av "Den nya Ipad" som Apple släppte 2012, men som i folkmun snabbt fick annat namn. Det är också värt att notera att Apple aldrig försökt sig på att döpa en produkt på det viset igen.

Det troliga är att The All New One kommer att vara en slogan som används i reklamen, och att telefonen i daglig användning kommer att kallas HTC One (2014) eller något liknande. Det ger å andra sidan rakt motsatt signal mot vad man verkar vilja säga med "all new". Samsung sägs ha tagit lärdom av att Galaxy S4 inte framstod som tillräckligt mycket av en nyhet jämfört med S3 när den släpptes, och försäljningen skadades av det. Hur ska det då gå för HTC när man släpper en ny telefon som heter likadant och ser likadan ut som föregående års modell?

Evleaks kan även avslöja att telefonen ska finnas i färgerna grå, sliver, och, överraskning överraskning, guld.

Källa