Förhandsversion

Så får du Windows Phone 8.1 redan nu

Windows Phone uppdateras till 8.1 först i sommar, men redan nu kan du installera en utvecklarversion av systemet utan större krångel. Vi berättar hur du gör.

Publicerad Uppdaterad

Windows Phone 8.1 är lanserat och ser ut att bli ett rejält lyft för Microsofts mobila operativsystem. Alla telefoner som i dag har Windows Phone 8 ska kunna få uppdateringen, men det dröjer till någon gång under sommaren innan uppdateringen rullas ut.

Det finns dock ett sätt att installera uppdateringen redan nu, och det är inte heller särskilt krångligt. Microsoft har nämligen släppt en "förhandsversion" av systemet för utvecklare. Det låter kanske som en utmaning att vara utveckare, men det enda som krävs är att du registrerar dig på sajten Windows Phone App Studio, och påbörjar ett projekt där, som du sedan inte behöver göra någonting mer med.

Innan du gör din uppdatering bör du tänka på att du inte kan återställa telefonen till tidigare version, och att garantin i mjukvaruärenden tillfälligt hävs fram till att telefonen får den officiella uppdateringen till Windows Phone 8.1.

När väl det är gjort räknas du som registrerad utvecklare, och kan installera appen Preview for Developers, som du hittar i telefonens app-butik, eller på denna länk. Du måste ha Windows Phone Update 2 installerad på din telefon först. Appen låser upp möjligheten att installera förhandsversioner av systemet. När du väl kört appen kan du under inställningarna söka efter uppdateringar. I vårt fall fick vi först installera en förberedande uppdatering innan vi slutligen kunde installera Windows Phone 8.1.

Processen tog för oss mer än en halvtimme men kunde ändå kallas enkel och smärtfri. Den version av Windows Phone 8.1 vi får känns fullständig och fullt fungerande, och inte på något sätt som en beta. Vi kommer givetvis att göra ett riktigt test av systemet när vi hunnit testa det mer ingående.

Källa