Mobils Prisguide

Så gör du: Hitta bästa mobilabonnemanget för dig i Mobils Prisguide

Att hitta bäst och billigast mobilabonnemang är inte lätt men med Mobils nya tjänst är det enklare.

Publicerad Uppdaterad

Vi på Mobil har lanserat vår egen Prisguide där vi hjälper dig att hitta rätt mobilabonnemang. Vi utgår från det viktigaste idag och det är mobildata. På www.mobil.se/prisguide kan du själv välja hur mycket data du behöver och se de billigaste alternativen som uppfyller dina önskemål. Här kan du tydligt se vilka som ger dig mest data för pengarna och det är lätt att konstatera att prisskillnaderna är relativt stora.

Familj eller enskilda abonnemang

Nästa steg är att ange hur många personer ni är. Är ni flera som går ihop, till exempel en familj, ett kompisgäng, kollegor eller grannar kan ni genom att välja ett familjeabonnemang komma billigare undan. Ni får då allt samlat på en faktura och delar på en gemensam datapott. Det här är dock inte säkert att det blir billigare än att teckna enskilda abonnemang hos någon av de billigaste operatörerna. Just därför kan du i vår tjänst enkelt jämföra kostnaderna för olika alternativ, enskilda abonnemang sida vid sida med familjeabonnemangen.

Mer än priset

För att tjänsten även ska ta andra hänsyn ger vi för dig som vill ha mer valmöjligheter ytterligare alternativ. Priset och datamängden är ju inte allt och under knappen “Visa fler val” hittar du möjligheter att till exempel välja vilka mobilnät du vill ha med i jämförelsen. Det här betyder att du som till exempel bor i ett område där Telia har bäst täckning kan välja enbart Telia. Då får du enbart upp operatörer som använder Telias mobilnät, oavsett om det är Telia själva eller någon av de ofta billigare konkurrenterna. Du kan även klicka i så att du bara får se abonnemang där samtal via wifi stöds, abonnemang med roaming utanför EU inkluderat eller stöd för Volte, röstasamtal via 4G, något som ger bättre ljudkvalitet.

Gå in redan nu på www.mobil.se/prisguide och kontrollera om du kan hitta ett billigare och bättre alternativ till det abonnemang du har idag.

Fler saker att tänka på

I Prisguiden kan du även enkelt hitta de operatörer som ger specialpris till dig som är till exempel student eller senior och du kan hitta såväl kontantkort som abonnemang, med eller utan bindningstid. Kort sagt finns det många möjligheter att spara pengar.

Eftersom det här är en ny tjänst från Mobil vill jag gärna höra vad du tycker, både vad som är bra och vad vi kan förbättra. Du når mig på erik@mobil.se