1
1
https://www.mobil.se/nyheter/sa-kan-din-gamla-samsung-mobil-bli-babymonitor-och-mycket-annat
569766
Nyheter
falskt
Andra andningen för gamla lurar

Så kan din gamla Samsung-mobil bli babymonitor och mycket annat

Samsung planerar att bygga ut möjligheterna i sitt Upcycling-program.

2017 startade Samsung det de kallar sitt Upcycling-program i avsikt att ge äldre Galaxy-enheter ett längre liv genom att kunna ge dem andra funktioner. På CES 2021 meddelar Samsung att man nu kommer att expandera programmet med en ny uppdatering som de kallar Galaxy Upcycling at Home.

Senare i år kommer de att uppdatera programvaran i gamla Galaxy-enheter så det blir möjligt att göra om dem till IoT-enheter (Internet of Things, eller sakernas internet på svenska). Bland annat visade man upp hur en telefon kunde göras om till en babykamera som exempelvis inte bara kan använda kamerorna utan dessutom fånga upp ljud och skicka pushnotiser om den identifierar att barnet gråter. 

Samsungs Upcycling har tidigare inte varit riktat till hemanvändare utan mer använts som en testplattform för vad gamla enheter kan användas till, men i och med Galaxy Upcycling at Home vill Samsug både bredda funktionaliteten och göra den mer lättillgänglig för privatpersoner.

Ett vanligt problem med IoT-enheter brukar vara en bristande säkerhet vilket gör enheter till tacksamma mål för hackare, men eftersom även de flesta äldre Galaxy-enheter omfattas av det som kallas för Knox security suite kommer enheterna fortfarande att vara säkra att använda.

När Galaxy Upcycling at Home kommer att lanseras på bred front och för vilka enheter är ännu inte sagt.