Siri vet minst

Så mycket bättre är Google-assistenten än Siri

I ett test mellan Amazon Alexa, Google Assistenten och Apples Siri visade det sig att Siri var den som famlade i mörkret oftast, medan Google Assistenten var den som tog hem pokalen.

Publicerad Uppdaterad

Vem vet mest egentligen? Ja, det var frågan som Ai-träningsföretaget Bespoke ställde sig när det gällde de tre vanligaste digitala assistenterna, Siri, Alexa och Google Assistant. Därför utsatte de dessa tre assistenter för ett test med hjälp av sin nya testrobot som Bespoke skapat för att testa röstbaserad hård- och mjukvara. 

Bespoken testade de tre assistenterna via en Amazon Echo Show 5, en Apple Ipad Mini och en Google Nest Hub. Testarna ställde en mängd frågor till de tre assistenterna. Frågorna var kategoriserade i komplexa och enkla frågor och när testet var klart visade resultaten ganska klart vem som var den mest kunniga av de tre. Googleassistenten kunde svara på 76,57/70,18 procent av de enkla/komplexa frågorna, Alexa hamnade på 56,29/55,05 procent och Siri hamnade sist med 47,29/41,32 procent. 

Siri ligger alltså långt efter Googleassistenten, intressant nog även när det gällde frågor om Apples historia. Ett av problemen med många av svaren från Siri var att de krävde att användaren klickade på en länk för att komma till svaret, medan Google Assistenten kunde berätta svaret direkt. 

De relativt små skillnaderna mellan resultaten vid komplexa och simpla frågor ska förtydliga att det alltså inte har att göra med att de inte förstod frågan utan att de helt enkelt inte kunde svara på ett adekvat sätt. 

Samtliga utvecklare bakom dessa tre röstassistenter har en del att jobba på för att utveckla en bättre produkt. Men tydligt är att Apple har mest att göra.

Källa