https://www.mobil.se/nyheter/sa-ser-du-fotbolls-vm-i-mobilen
565442
Nyheter
live eller i efterhand

Så ser du fotbolls-VM i mobilen

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/fotboll.jpg?itok=zt7iOdNy', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/fotboll.jpg?itok=ZiDeElYO', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/fotboll.jpg', w: 1346, h: 703, title: ' ' },]
På torsdag inleds FIFA fotbolls-VM och Sverige spelar sin första match, mot Sydkorea, på måndag. Vi tipsar om hur du enklast följer matcherna i mobilen.

En av inkomstkällorna för stora sportevenemang är att sälja sändningsrättigheterna i olika länder. Vem som tar hem den rätten varierar förstås från evenemang och år, och för den tillfälligt sportintresserade kan det därför vara svårt att bena ut var man kan följa matcherna.

För årets fotbolls-VM delar TV4 och SVT på sändningsrättigheterna, och de sänder 32 av matcherna vardera, inklusive hälften av åttondels- kvarts- och semifinalerna. Du måste alltså ha lite koll på vem som sänder vilka matcher för att följa dem.

De matcher som sänds av SVT kan ses gratis och utan reklamavbrott på mobilen med SVT Play-appen.
SVT Play till Ios
SVT Play till Android

De matcher som sänds av TV4 kan bara ses gratis, med reklampauser, på TV, inte via TV4 Play.

Betaltjänsten C More, som ingår i samma koncern som TV4, visar samtliga fotbollsmatcher, det vill säga även de som SVT sänder. Tjänsten har ingen bindningstid. För 139 kronor i månaden kan du streama alla matcher live, med reklamavbrott. För 199 kronor i månaden kan du se matcherna utan reklamavbrott, och även streama dem efter att de sänts live.
C More till Ios
C More till Android

Ämnen