Skapa fler profiler

Så skapar du ett alter ego på Facebook

Facebook har lanserat möjligheten att skapa upp till fyra extra profiler på det sociala nätverket.

Meta meddelar att man har börjat rulla möjligheten för användare att skapa upp till fyra stycken extra Facebook-profiler som är associerade med användarens officiella Facebook-konto. Enligt Meta kommer den här nya möjligheten att göra det möjligt för användare att hålla sina personliga och professionella relationer och flöden åtskilda, eller att ha en specifik profil relaterad till en viss hobby eller gemenskap - allt medan de använder samma inloggningsuppgifter.

För att se om du har fått funktionen, klicka/tryck på din profilbild och eventuellt expandera menyn för dina olika profiler. Om du har funktionen finns där alternativet ”Skapa ny profil”. Varje profil har sina egna inställningar, vilket innebär att du kan se till att vänner till din huvudprofil aldrig ser inlägg som gjorts av din andra profil, eller att dina hobbyprofiler inte skickar några aviseringar.

Du kan skapa upp till fyra profiler utöver ditt huvudkonto. Till skillnad från ditt huvudkonto på Facebook kan du använda olika namn för sekundära profiler eller behålla samma namn om du föredrar det. Funktioner som dejting, marknadsplats, professionellt läge och betalningar fungerar bara med din primära profil, åtminstone för tillfället.

Meta har påbörjat utrullningen av den nya funktionen, men det kan ta "några månader" innan den når alla Facebook-användare i Facebook-appen och i webbversionen.