Referensexemplar i prestandatester

Så snabb är Snapdragon 845

Webbsajten Android Authority har fått chansen att testköra chipsetet i årets toppmodeller.

Publicerad Uppdaterad

Qualcomms Snapdragon 845 är det chipset som kommer att sitta i 2018 års toppmodeller från bland andra Sony, LG, HTC och Oneplus. Samsung och Huawei har egna chipset, som dock brukar leverera likartad prestanda. Qualcomm lovar ungefär samma ökning av prestanda och minskning av strömförbrukningen i år som tidigare år, men det har ändå funnits frågetecken till hur mycket snabbare chipseten kan bli. Tidigare år har man kunnat dra nytta av de förbättringar man automatiskt får när man krymper halvledarprocessen ett snäpp, men i år använder man en lätt förbättrad version av förra årets 10-nanometersprocess. I gengäld har man gått över till en ny generation processorer från Arm som man säger ska täcka upp resten av prestandaförbättringarna.

Nu har en oberoende källa kunnat bekräfta att så tycks vara fallet. Det är webbsajten Android Authority som fått chansen att testa en telefon med Snapdragon 845 i diverse prestandatester. Snapdragon 845 finns inte i någon färdig telefon ännu, men Qualcomm har byggt en referensmobil med chipsetet och 6 gigabyte arbetsminne som troligen kan jämföra sig med de kommersiella modellerna.

Android Authority fick köra en serie prestandatester på mobilerna som de kunde jämföra med HTC U11 Plus, LG V30 Plus, Pixel 2, Samsung Galaxy Note 8 och Huawei Mate 10 Pro. I genomsnitt presterade Snapdragon 845 34,86 procent bättre än den snabbbaste toppmodellen från förra året i varje test, och 49,38 procent bättre än genomsnittet från förra året. Syntetiska prestandatester är förstås inte hela svaret på hur snabb en ny telefon upplevs, men vi kan i alla fall se fram emot en ytterligare förbättring av beräkningskapaciteten.

Du kan läsa Android Authoritys genomgång här.

Källa