Swappie ingår nytt samarbete

Sälj mobilen hos Lidl

Cirkulära företaget Swappie flyttar in sina AI-driva kiosker hos Lidl.

Företaget Swappie, som erbjuder möjligheten att panta mobiler, installerade sina första AI-driva kiosker i hösten, där privatpersoner kunde sälja sina begagnade mobiler. Nu meddelar företaget att man kommer att samarbeta med butikskedjan Lidl och installera kiosker i kedjans butiker. Först ut är butikerna Lidl Östermalmstorg i Stockholm och Lidl Femman i Nordstan i Göteborg.

I ett pressmeddelande säger Max Hasselblatt, expansionschef på Swappie, att “Vi vill göra mobilpant lika naturligt som att panta burkar. Många blir överraskade över hur mycket deras gamla iPhones faktiskt är värda. Vårt mål är att betala ut 50 miljoner kronor till de svenska mobilpantarna årligen.”

De AI-drivna pantkioskerna analyserar och värderar mobilen baserat på modell, ålder samt inre och yttre faktorer. Efter att mobilen har inspekterats och kontrollerats får säljaren en värdering och ett bindande priserbjudande. Om personen väljer att sälja behåller kiosken mobilen och pengarna finns på säljarens konto inom 1-3 bankdagar.