Fitness with Gear avlivas

Samsung fixar det mest irriterande med Gear Fit

Gear Fit är en riktigt intressant klocka som länge haft en stor nackdel. Nu har Samsung nyktrat till och fixat det.

Publicerad Uppdaterad

När det gäller klockor från Samsung är den stora elefanten i rummet när det kommer till nackdelar att de envist kräver att klockorna kopplas mot företagets egna telefoner (och då inte ens samtliga av företagets lurar). 

Men om vi bortser från just den nackdelen har Samsungs sportklocka Gear Fit, som på det stora hela är en riktigt trevlig apparat, haft en stor nackdel. Istället för att göra det logiska att synka puls, stegdata och liknande med Samsungs hälsoapp S Health har användare varit tvungna att ladda ner appen Fitness With Gear. Stegdata och liknande måste sedan synkas dit och det tog ett bra tag innan den appen uppdaterades för att skyffla över data till S Health, som ändå får ses som den stora hälsosatsningen från företaget. Helt enkelt ett fantastiskt exempel på att inte tänka hela vägen med sina produkter.

Nu berättar Sammobile att någon på Samsung nyktrat till och hajat att det är fullständigt idiotiskt att behöva ha tre appar (Gear Fit Manager, Fitness With Gear och S Health) för att kunna använda enheter och har helt sonika skrotat Fitness With Gear. 

I samma veva passar även Samsung på att låta äldre enheter, som Galaxy S3 uppdateras till en lite mer aktuell version av S Health, vilket alltid är trevligt för de som har kvar lite äldre lurar i bruk.