https://www.mobil.se/nyheter/samsung-galaxy-fold-2-kan-bli-vattentat-enligt-nytt-patent
568680
Nyheter
falskt
Vattentät vikbar

Samsung Galaxy Fold 2 kan bli vattentät enligt nytt patent

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/fold2patent.jpg?itok=gma3n_0a', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/fold2patent.jpg?itok=DF_N2a35', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/fold2patent.jpg', w: 727, h: 495, title: ' ' },]
En ny patentansökan från Samsung handlar om en vattentät vikbar telefon med en ny sorts skärm.

En ny patentansökan som Samsung gjort visar en design som kan avslöja nyheter kring en kommande Galaxy Fold 2. De två saker som kan vara intressanta att fästa ögonen vid i patentansökan är dels en ny mindre och mera långsmal skärm som placerats på utsidan av telefonen och att den benämns som vattentät. 

h

Det första verkar alltså vara en lång smal skärm som ska ge användaren notifieringar och annan snabb info istället för att behöva fälla upp telefonen. Det här går lite emot de rykten som sagt att den kommande Galaxy Fold skulle få en större skärm på utsidan. Det känns ju onödigt att ha två skärmar på utsidan kan tyckas. Det här kan ju hinta om att det kan komma två versioner där en har en mindre yttre skärm och den andra har en större yttre skärm. Den långsmala skärmen kan man tolka som ett lån från vikbara Galaxy Z Flip medan en större yttre display skukle vara mer en regelrätt utveckling av den första Galaxy Fold. 

Det andra av intresse i patentansökan är att enheten benämns som vattentät. Det låter avancerat att lyckas vattentäta en vikbar telefon, men det går säkerligen.  I övrigt är designen förhållandevis lik den nuvarande Galaxy Fold, och vad gäller prestandan är det så klart svårt att gissa. Möjligen kommer en ny Galaxy Fold att lanseras samtidigt som den kommande Galaxy Note 20 som antagligen kommer i augusti. 

Som alltid med just patentansökningar finns inga garantier för att funktionerna verkligen dyker upp i en verklig produkt.