Tåligt värre

Samsung Galaxy S20 Ultra imponerar i tålighetstest

Samsungs senaste toppmodell visar sig få bra betyg när den testats för tålighet, något som kan ge en viss trygghet till de som köpt en.

Publicerad Uppdaterad

Pytsar man ut en hel skopa pengar för en Samsung Galaxy S20 Ultra vill man sannolikt att den ska hålla ett tag. Youtubekanalen Jerry Rig Everything har gjort ett hållbarhetstest på Samsungs senaste toppmodell och lyckligtvis verkar den hålla bättre än sin vikbara kompis Galaxy Z Flip. Den vikbara Z Flip har alltså testats på samma sätt även den och visade sig ha en ganska mjuk och skör skärm.  

Men S20 Ultra klarade sig betydligt bättre, där Z Flip fick märken i skärmen av en fingernagel klarade S20 Ultra sig upp till nivå sex på Mohs-skalan som används. Den nivån är vad som förväntas av Gorilla glass 6. 

S20 Ultra klarade också värmetestet utan bestående skador, ett test där en tändare hålls mot skärmen i 30 sekunder. Även fall- och böjtester klarades med beröm godkänt av Samsung Galaxy S20 Ultra. Med andra ord borde de flesta användare kunna använda sin telefon som förväntat utan att den går sönder.

Källa