Nederländerna

Samsung Galaxy Tab A får S-Pen

Första surfplattan som inte kommer från Samsung Galaxy Note-serien med S-Pen är mellanbudget och har ett 4:3 sidförhållande.

Publicerad Uppdaterad

Lite otippat följer vi nu upp på en av morgonens nyhet om tre nya surfplattor från Samsung. En separat version av Galaxy Tab A kommer nämligen att släppas med Samsungs populära S-Pen från Galaxy Note-serien, detta kommer direkt från Samsung i Nederländerna. Det är första gången en surfplatta utan Note i namnet får tillgång till S-Pen, vilket kan innebära att Samsung tänker lansera pennan till fler plattor utanför Note-serien.

S-Pen är en digital penna som fungerar genom en digitizer som möjliggör tryckkänsligt skrivande eller ritande på skärmen. Pennan kan även interagera ovan skärmen, utan att direkt vidröra den.

Totalt finns Galaxy Tab A i tre versioner, alla med 16 GB internminne och utrymme för microsd: en som endast stödjer wlan för 299 euro (cirka 2 800 kronor), en med LTE för 369 euro (cirka 3 400 kronor), och en med S-Pen och wlan för 349 euro (cirka 3 200 kronor). Ett möjligt släpp utanför Nederländerna har ännu inte bekräftats.