Oops!

Samsung Galaxy Watch läckt - av Samsung

Samsungs nya klocka har dykt upp på bild på samsungs egen produktsida.

Publicerad Uppdaterad

Jämte Samsung Galaxy Note 9 som lanseras den 9 augusti har Samsung också en ny klocka på gång. Många bedömare tror att den kommer att visas upp samtidigt, men frågar ni oss kommer den nog snarare i samband med IFA-mässan i månadsskiftet augusti-september.

Klockan väntas överge det tidigare Gear namnet till förmån för namnet Galaxy watch. Eller, den heter helt enkelt Galaxy Watch, för nu har Samsung själva lyckats outa klockan på en produktsida. Där fanns inga prisangivelser eller andra uppgifter om klockan, men namnet och dess nära förestående lansering får anses vara bekräftad.

Ett rykte har talat om att klockan skulle använda Googles system Wear OS, men av allt att döma blir det samma system som i Gear S-serien, det vill säga Samsungs Tizen. Den listade klockan har Bluetooth i parentes efter sig på bilden, och förhandsuppgifterna talar även om en version med egen mobiluppkoppling. Om vi får den till Sverige beror nog på om Samsung lyckas sluta avtal om esimfunktionen med svenska operatörer.

Klockan ska förlita sig på röstinstruktioner med Samsungs Bixby, och så mycket mer säger inte ryktena i dagsläget, och det finns gränser även för Samsungs läckande. Den som klickade på produktlänken fick upp ett felmeddelande.

Källa