480 bilder per sekund i stället för 960

Samsung gör om Superslowmotion på Galaxy S9

I sin senaste systemuppdatering har Samsung gjort om sin funktion för att filma i superslowmotion.

Publicerad Uppdaterad

Sony var först ut med en mobil som kunde filma i superslowmotion med 960 bilder per sekund, och sedan har bland annat Huawei och Samsung följt efter. I sina bästa stunder ger superslowmotion riktigt häftigt resultat, men tekniken har sina begränsningar. Du kan bara filma i 1280 x 720 pixel och behöver riktigt bra ljus för att det ska bli bra, men framför allt är det bara en snutt på 0,2 sekunder som kan fångas, och spelas upp i sex sekunder.

I sin senaste systemuppdatering till Galaxy S9, som även innehåller säkerhetsuppdateringen för juli, har Samsung meckat med funktionen för superslowmotion, men det är inte självklart att det är en förbättring. Man har lagt till ett läge för att filma 0,4 sekunder i hastigheten 480 bilder per sekund som spelas upp i 12 sekunder, men detta är ingenting du väljer själv. I stället har denna hastighet ersatt 960 bilder per sekund i det manuella läget där du själv måste trycka det ögonblick du vill filma. I automatläget, där kameran känner av när något rör sig i sökaren och börjar filma, är hastigheten fortfarande 960 bilder per sekund.

Vår erfarenhet av att filma i 480 bilder per sekund med Oneplus 6 är att det går att filma nästan lika effektiv slow motion som med den högre bildhastigheten. Däremot klarar Oneplus 6 av att filma upp till en minuts superslowmotion, och du kan i efterhand välja vilken del som ska vara slowmotion, så Samsungs nya lösning är påtagligt sämre än den Oneplus kan erbjuda.

Uppdateringen har när detta skrivs ännu inte dykt upp i redaktionens exemplar av Galaxy S9.

Källa