https://www.mobil.se/nyheter/samsung-lanserar-galaxy-a21s-billigare-med-stort-batteri
568647
Nyheter
falskt
Ny i A-klassen

Samsung lanserar Galaxy A21s – Billigare med stort batteri

● BILDSPEL
Samungs senaste mobil i Galaxy A-serien är lite billigare med extrastort batteri.

Samsung Galaxy A21s kan knappast sägas vara en uppföljare till den billiga och smidiga Galaxy A20e. Det är snarare en rejält stor mobil, ungefär som Galaxy A71, med lite lägre prislapp och extrastort batteri på 5000 mAh. Med priset, storleken och det extrastora batteriet kan mobilen jämföras med Motorolas Moto G8 Power.

h

Däremot är det en telefon med rejält bantade specifikationer utöver batteriet. 6,5-tumsskärmen har inte full HD-upplösning utan får nöja sig med 1600 x 720 pixel i 20:9-format. Till skillnad från de dyrare modellerna i Galaxy A-serien har den LCD-skärm i stället för Oled.

Telefonen har blygsamma 3 GB arbetsminne och 32 GB lagring. Vad gäller chipsetet skriver Samsung bara att den har åtta processorkärnor i två grupper med en klockfrekvens på 2 GHz. det tros vara det nya chipsetet Exynos 880 vars prestanda för närvarande är en okänd storhet. Som helhet trumfas i alla fall Galaxy A21s på de flesta punkter av Moto G8 Power.

Samsung Galaxy A21s har fingeravtrycksläsare på baksidan och ansiktsupplåsning med selfiekameran. En 15 watts snabbladdare följer med för att ladda det extrastora batteriet.

Kamerauppsättningen ser ut att vara ungefär densamma som på A51 och A41, det vill säga en huvudkamera på 48 megapixel, en vidvinkelkamera, en djupsensor och en makrokamera. Hjälpkamerorna har dock lägre upplösning än storasyskonen.

Samsung Galaxy A21s kostar 2500 kronor och ska finnas tillgänglig för beställning från mitten av juli i färgerna svart, vit och blå.