Håll koll på medicinen

Samsung lanserar medicinfunktion i Health-appen

Samsungs hälsoapp tar ett steg i en ny riktning för att hjälpa till med mediciner.

Galaxy-användare i USA kommer inom kort att kunna använda sina mobiler och klockor för att hantera sina mediciner tack vare en ny funktion som läggs till i Samsung Health. Den heter Medications och blir en del av Samsung Health-appen

Med Medication kan användaren hantera både receptbelagda och receptfria läkemedel, samt får detaljerad information om sina mediciner inklusive beskrivningar, biverkningar och potentiella läkemedelsinteraktioner. Det går även att ställa in påminnelser för medicinintag och receptpåfyllning, samt anpassa prioriterade varningar baserat på hur viktiga medicinerna är. Det går till exempel att skapa en kraftfull påminnelse för viktiga mediciner med en helskärmsvarning och hög ljudsignal, eller mindre påträngande påminnelser för sådant som kosttillskott.

Den nya medicinpåminnelsen börjar rullas ut i USA denna vecka. På grund av lagar och regler kring mediciner är det osäkert om den kommer att lanseras utanför den amerikanska marknaden. Det är dock ingen omöjlighet då Samsung konstaterar att funktionen kommer först att finnas tillgänglig i Samsung Health-appen i USA.