Simband

Samsung lanserar modulärt hälsoarmband

Under onsdagens hälsoevent presenterade Samsung några intressanta mål för sin hälsosatsning, tillsammans med ett nytt armband av det modulära slaget.

Publicerad Uppdaterad

Under onsdagen höll Samsung ett hälsoevent i San Francisco där de avtäckte såväl en ny handledsburen enhet som en ny plattform för mobil hälsa.

Hälsoplattformen SAMI är molnbaserad och ska finnas tillhands för att samla in data från olika appar och tjänster och för att enklare kunna dela data mellan patient och läkare. Några konkreta exempel på hur plattformen kommer att se ut och fungera gavs inte under eventet, men API:er ska släppas för utvecklare inom ett par månader.

Precis som förutspått blev det ingen ny konsumentprodukt under eventet, men en ny pryl blev det i vilket fall. Simband, som den nya enheten kallas, är en prototyp för att visa vad Samsung tänker sig med lite mer seriösa applikationer för handledsburen kartläggning av din hälsa. I bästa fall kommer enheten fungera som mall för andra tillverkare att skruva ihop, men just nu är det mest en skoj prototyp. Däremot är det en intressant sådan, då det rör sig om ett armband med modulära sensorer för att kunna koppla in det som du anser är viktigt att mäta. Exakt vilka sensorer det är tal om var Samsung inte helt tydliga med, även om pulsmätning nämns bland de självklara kandidaterna.