Strulande uppdatering

Samsung lovar fixa problem med fingeravtrycksläsaren i Galaxy S23

Uppdateringen av Galaxy S23 till one UI 6.1 verkar vara otursförföljd.

Publicerad Uppdaterad

Som vi tidigare skrivit har uppdateringen av Galaxy S23 till One UI 6.1 orsakat problem med skärmresponsen för vissa användare. Nu har ännu ett problem identifierats. För en del användare syns inte ikonen för fingeravtrycksläsaren när skärmen tänds och ska låsas upp. Att trycka där fingeravtrycksläsaren ska vara hjälper inte heller, men när man väl gjort det dyker ikonen upp, och telefonen kan låsas upp med ett andra tryck.

Det här är förstås ett irritationsmoment, i synnerhet som Samsungs fingeravtrycksläsare i skärmen inte är helt strulfria ens i bästa fall. Den goda nyheten är i alla fall att felet är känt och ordentligt beskrivet, och Samsung har via sitt användarforum lovat att en programuppdatering som löser problemet ska komma inom kort. 

Även Samsung i Sverige har kommenterat saken med följande uttalande:

"Vi är medvetna om problemen med fingeravtrycksläsaren på ett urval av enheter efter den senaste uppdateringen till One UI 6.1 och planerar att släppa en uppdatering för att åtgärda problemet. Som alltid är Samsung dedikerade till att leverera bästa möjliga användarupplevelser."

Det troliga är att det blir i samband med att man skickar ut säkerhetsuppdateringen för april.

Även användare av Galaxy Z Fold 5 och Z Flip 5 verkar ha fått problem med uppdateringen till One UI 6.1. Här är det istället batteritiden som blivit lidande för en del användare. Förhoppningsvis löser Samsung även detta inom kort, men det problemet har Samsung ännu inte kommenterat.