Ett allt tajtare segment

Samsung påstås ha Bixby-baserad AI-högtalare på gång

Google Home, Amazon Echo och Apple Homepod får inom kort sällskap av ännu en enhet på den allt hetare marknaden för AI-högtalare. Och det är ingen mindre än Samsung som nu sägs ha en så kallad AI-högtalare på gång.

Publicerad Uppdaterad

Det här med en ”smart” högtalare i hemmet – som via en röstbaserad digital assistent kan vara behjälplig med att exempelvis svara på frågor, beställa pizza eller ringa till någon – är ett superhett segment. Inte för att det märks särskilt mycket här i Sverige, då vi hittills inte fått möjligheten att köpa någon av de produkter som finns på marknaden. I USA har man dock hunnit desto längre, och det som slår där brukar ju i regel också slå igenom här. Nu vill även Samsung in och ha en bit av kakan i det här segmentet, åtminstone om man får tro de uppgifter som Wall Street Journal nu kommer med. En AI-högtalare baserad på Samsungs egen AI-assistent Bixby ska nämligen vara på gång. 

Kallas ”Vega”

Projektet ska internt hos Samsung gå under namnet Vega, och huruvida det är ett kodnamn eller namnet på den färdiga produkten är oklart. Specifikationerna är heller inte kända i nuläget. Vad som däremot är känt är enligt källorna till WSJ att utvecklingsarbetet tappat en del fart på sistone. Detta då utvecklingen av själva AI-assistenten Bixby inte gått som planerat. Men Bixby väntas vara fullt färdig redan den här månaden, vilket skulle kunna innebära att vi får veta mer om produkten framåt höstkanten.

Källa