Dessa Galaxy-modeller får One UI 5.1

Samsung råkar släppa information om One UI 5.1

Uppdatering för Galaxy Watch 5 råkar avslöja information om kommande One UI 5.1.

Publicerad Uppdaterad

Att Samsung är på gång med uppdateringen till One UI 5.1 är inte någon hemlighet, inte heller att den förväntas komma först till Samsung Galaxy S23-serien. Det har däremot inte varit speciellt mycket som har varit känt om uppdateringen, men nu har Samsung på egen hand råkat avslöja en del information på oväntat håll - i uppdateringsinformation för Galaxy Watch 5.

I informationen för klockar skrivs att One UI 5.1 kommer att vara ett krav för en ny funktion som heter "Camera Controller" som gör det möjligt för användare att nypa för att zooma på klockan och därmed styra zoomen på mobilen som klockan är ansluten till. Samsung har tidigare sagt att den funktionen kommer att släppas i februari 2023, vilket då innebär att One UI 5.1 inte bara verkar komma först till S23-modellerna utan att de kommer att levereras med den versionen av operativsystemet.

Man skriver också, angående den funktionen, att One UI 5.1 kommer att finnas på flaggskeppsmodeller som släppts efter Galaxy S20 och Galaxy Z Flip. Det skulle i så fall omfatta Galaxy S20, S21 och Galaxy S22 samt Galaxy Z Flip, Z Flip 5G, Z Flip 3, Z Flip 4, Galaxy Z Fold 2, Z Fold 3 och Galaxy Z Fold 4. 

One UI 5.1 lär släppas även till betydligt fler modeller som inte klassas som flaggskeppsmodeller, men att dessa inte kommer att få tillgång till den specifika kamerafunktionen.

Källa