https://www.mobil.se/nyheter/samsung-rullar-nu-ut-uppdateringen-som-atgardar-fingeravtrycksbuggen
567757
Nyheter
Sydkoreanska användare först ut

Samsung rullar nu ut uppdateringen som åtgärdar fingeravtrycksbuggen

Den allvarliga fingeravtrycksbugg som visat sig finnas på Samsungs båda telefonmodeller Galaxy S10 och Galaxy Note 10 åtgärdas nu med en uppdatering.

Det var för några dagar sedan som en Galaxy S10-användare slog larm om att vem som helst kunde låsa upp hennes telefon via fingeravtryckssensorn efter att hon försett den med ett skärmskydd. Det visade sig så småningom handla om ett generellt problem med fingeravtrycksläsaren, som också påverkar telefonmodellen Galaxy Note 10. Samsung har nu rullat ut en uppdatering som ska åtgärda problemet, men till en början är uppdateringen bara tillgänglig för användare i Sydkorea. Fler länder ska dock följa inom kort. Ingen av de S10- eller Note 10-telefoner vi har på Mobilredaktionen har således fått uppdateringen i fråga ännu.

Till dess har Samsung kommit med rådet att man bör plocka bort eventuella skärmskydd och att man därefter ska omregistrera sitt fingeravtryck. Ett annat alternativ är förstås att stänga av möjligheten att logga in med fingeravtrycket helt och hållet tills uppdateringen rullats ut. Samsung har i samband med att man tillhandahållit uppdateringen även skickat ut en ursäkt via sin koreanska supportapp Samsung Members. ”Samsung Electronics tar produkternas säkerhet på mycket stort allvar och vi kommer att säkerställa att säkerheten stärks genom att fortsätta förbättra och uppdatera de biometriska autentiseringsfunktionerna” skriver bolaget. För bara ett par dagar sedan kom beskedet att flera banker runt om i världen har stängt av möjligheten att autentisera sig i deras appar med Samsungs Galaxytelefoner, som en direkt följd av buggen.