Rich Communications Services

Samsung sägs byta ut sin sms-app mot Googles

Enligt uppgift kommer Samsung att byta ut sin sms-app mot Googles egen Android Messages för att underlätta implementeringen av RCS som ska göra SMS mer chattlikt.

Publicerad Uppdaterad

Vem som helst kan kalla sig samsung-ingenjör på Reddit, så uppgiften kan tas med en dos skepsis, men samtidigt äger den viss trovärdighet.

Googles senaste satsning på meddelandetjänster bygger på den gamla trotjänaren sms, som ska utökas med så kallade Rich Communication Services, RCS. Detta är en "standard" för att införa klassiska chattfunktioner över SMS, som möjligheten att se om ett meddelande blivit läst och när du har ett inkommande meddelande. Vi skriver standard inom citattecken, för problemet är just att standardisera RCS så att alla använder samma kod.

Det är just detta som sägs ha fått Samsung att välja att börja använda Googles SMS-app. Alternativet skulle vara att hela tiden anpassa sig efter Googles RCS-kod i appen, vilket man anser vara för mycket jobb.

Googles plan för standarden RCS Chat kräver att man får mobiloperatörerna med sig på tåget. detta har visat sig vara enklare sagt än gjort, och Google har nu lanserat RCS i Frankrike och Storbritannien utan operatörernas inblandning. Exakt hur man gjort det och vilka begränsningar det skapar är oklart.

Källa