Annons

Fyra företag uppges vara intresserade

Samsung sägs överväga bud på Nokia Health

Nokia har sedan en tid tillbaka planerat en försäljning av sin hälsodivision Nokia Health. Och nu sägs Samsung vara intresserade av att köpa verksamheten, vilket innebär att det nu är totalt fyra företag som uttryckt intresse för Nokia Health.

Publicerad Uppdaterad

Nokia köpte som kanske bekant det franska företaget Withings redan 2016 och satte sitt eget namn påprodukterna året efter. Withings har gjort sig kända för hårdvara inom hälso-området och då i synnerhet den populära och mycket avancerade personvåg man hade i sin produktportfölj. Men Nokias framfart på området tycks inte ha gett någon mersmak, för sedan en tid tillbaka är Nokia Health till salu. Det har dock förekommit en del farhågor kring att ingen skulle vara särskilt intresserad av verksamheten, men det verkar snarare finnas ett rätt stort intresse. Google-ägda Nest ska bland annat vara intresserade, och nu kommer dessutom uppgifter från den franska dagstidningen Le Monde om att Samsung överväger att lägga ett bud på Nokia Health. 

Två övriga hemliga

Ytterligare två företag ska dessutom vara intresserade av Nokia Health, men vilka det är har inte avslöjats. Båda ska dock vara hemmahörande i Europa. Enligt uppgifterna ska den som köper Nokia Health få betala avsevärt mindre än vad Nokia betalade för Withings, det vill säga motsvarande 1,76 miljarder kronor. Men samtidigt har både Google och Samsung satsat en hel del på det så kallade internet of things, med uppkopplade produkter av olika slag. Google via Nest och sina Google Home-enheter, och Samsung via sin SmartThings-hubb. Så möjligen är en budfest inte utesluten, trots allt.

Källa