Uppgifter från sydkoreanska källor

Samsung ska ha skickat böjbara skärmar till Apple och Google för test

Samsung är redan en av världens största leverantörer av OLED-skärmar, men man vill självklart cementera den positionen även när det gäller böjbara skärmar.

Publicerad Uppdaterad

Det återstår fortfarande att se om smartphones med böjbara skärmar faller allmänheten i smaken, eller om konceptet landar på konsumentelektronikens skrotupplag. Men om företeelsen nu skulle ta fart – vilket är långt ifrån omöjligt – så vill förstås skärmleverantörerna finnas med på banan redan från början. Det gäller även Samsung, som förutom att man nyligen offentliggjort sin egna böjbara smartphone Galaxy Fold också är en av världens största leverantörer av OLED-skärmar. Och nu har man skickat böjbara skärmar till både Apple och Google för utvärdering och tester. Det hävdar källor i Sydkorea, uppger den inofficiella Samsungbloggen Sam Mobile. 

Något mindre skärm

Den skärm som Apple och Google fått testa ska enligt uppgifterna vara marginellt mindre än den som Samsung använder med sin egen Galaxy Fold (7,2 snarare än 7,3 tum). Att Samsung skickat testexemplar innebär naturligtvis inte nödvändigtvis att både Apple och Google har böjbara smartphones under utveckling. Det kan lika gärna handla om att Samsung bara vill hålla sig framme och visa vad man kan. De första enheterna i segmentet blir som bekant väldigt dyra, och det är sannolikt först efter att en andra generation böjbara telefoner har släppts som man kan dra några större växlar på intresset. Rykten har gjort gällande att Apple möjligen skulle kunna ha en böjbar telefon på marknaden någon gång under 2020. 

Källa