Galaxys budgetalternativ

Samsung släpper ny Galaxy A13 – kostar 2200 kronor

Galaxy A13 är lanserad och tar ett urval av Samsungs tekniker från dyrare modeller till en telefon med lägre pris.

Publicerad Uppdaterad

En hel del får man så klart avstå när man ska ha en smartphone för 2200 kronor, men i Galaxy A13 så får du för just det priset en 6,6 tum stor TFT-skärm där selfiekameran är placerad i en liten droppformad kamerapanel i toppen av skärmen. Just selfiekameran är på 8 megapixel och på baksidan av telefonen finns en uppsättning med fyra kameror där huvudlinsen är en 50-megapixelskamera som har sällskap av en vidvinkel, en djupsensor och en makrokamera för närbilder. Batteriet är på 5000 mAh och det ska enligt Samsung räcka i upp till två dagar innan du behöver ladda det. Stöd finns för snabbladdning, men bara i 15 W så det är tveksamt om det ska kallas snabbt.

Materialet i telefonen är plast så både baksida och ramen är gjort av det. Skärmen skyddas av Gorilla Glass 5 och telefonen levereras med Android 12 och One UI 4.1.

Telefonen har fingeravtryckssensor på sidan och den levereras i färgerna ljusblå, svart eller vit. En fjärde färg finns, men den som heter peach och är rosa elelr orange-tonad kommer inte till Norden. 5G blir vi också utan i denna telefon så 4G är den snabbaste mobilnätuppkopplingen som stöds. Det finns även en A13 5G-telefon i andra länder, men alltså inte här i Sverige. Samsung Galaxy A13 börjar säljas i Sverige i slutet av mars.