Kostar som två ordinarie Note 8

Samsung släpper svindyr ”lyxversion” av Note 8

Galaxy Note 8 är ingen direkt billig telefon från början. Att Samsung släpper en ”lyxversion” av enheten innebär således att den blir riktigt dyr. Men det handlar mest om kosmetika. Ja, knappt ens om det faktiskt.

Publicerad Uppdaterad

Det är i samarbete med den koreanska konstnären 99 Avant som Samsung nu släpper en lyxversion av Galaxy Note 8. följaktligen kallad Note 8 Avant Edition. Telefonen släpps till en början enbart i Sydkorea, där den kostar motsvarande nästan 16 000 kronor. Men man får inte särskilt mycket extra för pengarna, om vi ska vara helt ärliga. Visst är 99 Avants specialdesignade ikoner och skärmbakgrund snygga, och visst är det tillhörande mjuka skalet läckert. Men utöver det får man faktiskt bara högre lagringskapacitet för pengarna, närmare bestämt 256 GB i stället för den ordinarie versionens 64 Gb. 

Knappast aktuell för Sverige

Telefonen kommer sannolikt även framöver att bli helt exklusivt förbehållen den koreanska marknaden. Och att den skulle generera någon nämnvärd efterfrågan på annat håll känns långsökt. Man får ju till exempel en ordinarie Note 8 för halva priset, eller – om man så hellre vill – två lätt begagnade Iphone X-enheter. Men för den som mot förmodan känner än obändelig köplust komma krypande så finns ju förstås möjligheten att importera ett exemplar. 

Källa