https://www.mobil.se/nyheter/samsung-storsatsar-p-biometriska-sensorer
556387
Nyheter
Ska byggas in i fler enheter

Samsung storsatsar på biometriska sensorer

Fler telefoner med fingeravtrycksläsare lär vara att vänta från Samsung framöver.
Biometriska sensorer, och då inte bara fingeravtrycksläsare, är något som Samsung kommer att satsa på framöver.

Galaxy S5 är den enda telefonen från Samsung som är utrustad med en fingeravtrycksläsare i nuläget, men framöver lär det komma fler Samsung-enheter försedda med sådana. Biometriska sensorer, som fingeravtrycksläsare och irisavläsare, är nämligen något som man kommer att implementera i fler telefoner framöver. Det lät Injong Rhee på Samsungs forsknings- och utvecklingsavdelning meddela på ett möte med investerare och analytiker i Hongkong i måndags, rapporterar Wall Street Journal.

Medan fingeravtrycksläsare kan bli aktuellt att implementera även i billigare telefonmodeller framöver, så väntas irisigenkänningsteknik inledningsvis komma först till dyrare modeller.

– Vi tittar på flera typer av biometrik och en av sakerna som alla tittar på är irisigenkänning, säger Injong Rhee till Wall Street Journal.

Utöver utökad säkerhet med biometriska sensorer så försöker Samsung också nå nya användargrupper genom att satsa på den mobila säkerhetslösningen Samsung Knox. Systemet möjliggör för användare att kunna växla mellan privata och professionella profiler, där den senare krypterar all information. Samsung Knox har enligt Injong Rhee levererats med 87 miljoner sålda enheter och har i dagsläget cirka 1,8 miljoner aktiva användare.

Relaterade artiklar