Nytt bendgate?

Samsung svarar: Så lätt böjs Galaxy S6 Edge

En video från Squaretrade visade att Samsung Galaxy S6 Edge böjs lika lätt som Iphone 6 Plus. Nu svarar Samsung.

Publicerad Uppdaterad

Många minns nog pratet efter lansering om hur lätt Iphone 6 Plus böjs. En film från Squaretrade, ett bolag som erbjuder försäkringar för hemelektronik har fått liknande spekulationer att sätta igång om Samsung Galaxy S6 Edge. I videon som du kan se nedan visar Squaretrade hur mycket, eller lite, tryck som krävs för att Galaxy S6 Edge ska böjas och förstöras. 

I videon utsätts Apple Iphone 6 Plus, HTC One M9 och Samsung Galaxy S6 Edge alla för trycket 50 kg, något som enligt Samsung inte händer vid normalt användande. Ett typiskt tryck som uppkommer när någon sätter sig ner med telefonen i bakfickan är enligt Samsung 30 kg.

I det test Samsung nu själva publicerat en film av klarar sig Galaxy S6 Edge bra och Samsung uppmanar nu Squaretrade att göra om sitt test så att de testar både fram- och baksida av telefonerna, något som Samsung inte anser att bolaget gjorde med sitt första test. Nedan är Samsungs eget test där de testar dels Samsung Galaxy S6 Edge, dels en bunt med fem stycken 2B-blyertspennor.