https://www.mobil.se/nyheter/samsung-teknologi-for-kamera-under-skarmen-ser-ut-att-ha-bekraftats
566076
Nyheter
Slide från presentation läcker ut

Samsung-teknologi för kamera under skärmen ser ut att ha bekräftats

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2018-10-22_kl._14.42.13.png?itok=S6EIvEh_', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2018-10-22_kl._14.42.13.png?itok=kP8h0xpB', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2018-10-22_kl._14.42.13.png', w: 676, h: 386, title: ' ' },]
För några dagar sedan kom uppgifter om att Samsung hade en lösning på gång som innebär att kameran placeras osynligt under skärmglaset, vilket skulle öppna upp för mer skärmyta utan att någon sensorpanel behövs. Och nu tycks man ha råkat bekräfta saken, mer eller mindre av misstag.

Det var i samband med Samsung Displays OLED-konferens i den kinesiska tech-huvudstaden Shenzhen nyligen som skärmdivisionen presenterade en så kallad roadmap för 2019 som den beryktade kamerasensorn omnämndes. Faktum är att det enligt presentationen ska vara fyra olika typer av hårdvara som är aktuell för placering under skärmen. 

Slopar sensorpanel

Samsung är en av få tillverkare som hårdnackat vägrat implementera en så kallad sensorpanel på sina telefoner, och nu ser det alltså ut som att man aldrig kommer att överväga den saken. De sensorer som nämndes vid presentationen var en fingeravtryckssensor och en haptisk sensor. Dessutom har man en teknologi som man kallar för Sound on Display – vars syfte är aningen oklart – samt kamerahårdvaran som man kallar för UPS (Under Panel Sensor). Den tillhörande grafiken på den läckta presentationen vittnar om att det mycket riktigt handlar om en dold selfiekamera i sin helhet och inte bara enstaka komponenter som sitter under skärmglaset. Huruvida teknologin hinner leta sig ut i någon enhet redan under 2019 återstår nu att se. 

Ämnen