Börjar i så kallad liten skala

Samsung testar intresset med en miljon Galaxy F-telefoner

Samsung Inifinity Flex Display - öppen och stängd

Samsungs mobilchef DJ Koh har avslöjat att man till en början kommer att ta fram en miljon exemplar av den smartphone med böjbar skärm som man nyligen visade upp.

Publicerad Uppdaterad

En miljon exemplar låter måhända som ganska många telefoner, men i det stora vida smartphone-världen – och i synnerhet om vi snackar Samsung – så är det faktiskt oerhört få. Men Samsungs mobilchef DJ Koh ska enligt uppgifter till den koreanska nyhetstjänsten Yonhap News ha sagt att man kommer att börja med just en miljon exemplar av sin Galaxy F, det vill säga den telefon med böjbar skärm som man nyligen visade upp en prototyp av. Anledningen är att man inte vill tillverka för många telefoner innan man sett hur marknaden reagerar. 

Släpps första halvan av nästa år

Koh tror inte att konceptet med en böjbar skärm kommer att ersätta den klassiska smartphonen, men menar att utvecklingen av en telefon med böjbar skärm är början på en utveckling som på sikt kan leda till enheter med töjbara skärmar. Galaxy F – eller vad telefonen nu kommer att kallas – ska lanseras under första halvåret 2019 och ska enligt färska uppgifter få ett pris på runt 20 000 kronor. Den lilla tillverkaren Royole hann först med att lansera en telefon med böjbar skärm, i form av sin enhet med namnet Flexpai.  

Källa