1
1
https://www.mobil.se/nyheter/samsung-vill-slutfora-one-ui-5-uppgraderingar-fore-arsskiftet
573015
Nyheter
falskt
Allt fler uppgraderingar släpps före schemat

Samsung vill slutföra One UI 5-uppgraderingar före årsskiftet

Alla enheter ska ha fått Android 13 före årsskiftet om Samsung får som de vill.

Samsung ha varit väldigt aktiva när det handlar om att släppa skarpa version av sin egen version av Android 13 kallad One UI 5 och har släppt det till en rad olika flaggskepps- och mellanklassmodeller. Flera av dessa har även fått uppgraderingen betydligt tidigare än det ursprungliga lanseringsschemat.

I en intervju som publikationen SamMobile har gjort med Sally Hyesoon Jeong, vice vd för Android Framework R&D på Samsung Electronics, säger hon att företaget har större planer än så. Avsikten är att redan före årsskiftet släppa de skarpa versionerna av One UI 5 globalt till samtliga enheter som är planerade att få uppgraderingen. Efter årsskiftet är med andra ord avsikten att det inte ska släppas fler skarpa versioner av operativsystemet, eftersom alla modeller redan har fått uppgraderingen.

Man ville däremot inte gå in på när de olika modellerna kan komma att få sina respektive uppgraderingar, men att man redan nu släpper uppgraderingar för olika modeller med väldigt täta intervallet.

Om avsikten med att genomföra samtliga uppgraderingar före årsskiftet lyckas återstår att se. Samsung har för avsikt att försöka, trots att detta innebär att exempelvis Galaxy Tab Active 4 Pro får uppgraderingen flyttad från februari till november eller december.

Källa